3 tips om van een stressvolle ochtend met kid(s) naar een relaxte ochtend te gaan

Je kent het wel. Een ochtend met stress, haast en een opgejaagd gevoel. Het kan invloed hebben op je hele dag en als ondernemende mama zijn de ochtenden soms extra druk. Zowel jij als je kid(s) moeten op tijd klaar zijn en op tijd de deur uit. En dit vraagt soms veel energie. Hieronder deel ik 3 tips die ervoor zorgen dat je van een stressvolle ochtend naar een vrolijke & relaxte ochtend gaat.

Een ontspannen ochtend begint de avond ervoor

Zorg ervoor dat je de dingen die je in de avond ervoor al kan doen al gedaan zijn. Mijn zoontje heeft bijvoorbeeld een duidelijke smaak qua kleding en dat zijn vaan outfits waar ik niet heel blij van wordt. Soms wilt hij bijvoorbeeld een t-shirt aan terwijl het buiten gewoon super koud is. Dit is iets wat hij dan niet inziet en wat in de ochtend vaak een discussie oplevert. En dat is super zonde van onze energie. Wat wij in de avond ervoor regelmatig doen, is zijn kleren voor de volgende dag al uitkiezen. In de avond hebben we geen last van tijdsdruk en komen we vaak binnen 1 minuut met een outfit waar we beide tevreden over zijn. Ook leggen we soms de gymkleren al klaar en is dat weer 1 taak minder. In de ochtend besparen we tijd en ook energie. Ik merk dat het dan echt zo veel soepeler gaat.

Sta als mama vroeg op, veel eerder dan je eigen kid(s)

Wanneer je als mama net voordat je kids opstaat, zorgt het vaak gelijk voor druk. De afgelopen dag heb ik geprobeerd om iets langer in bed te blijven liggen, maar dat doe ik dus niet meer. Ik vind het super lastig om hetzelfde moment met mezelf bezig te zijn en met mijn zoontje. Zelf sta ik vaak half 6 (!) al op. Nou is dat heel vroeg, dus is dat niet voor iedereen nodig. Kijk voor jezelf hoeveel tijd jij nodig hebt om helemaal klaar te staan en sta dat tijdstip op. Het is soms verleidelijk om langer in bed te blijven liggen, maar uiteindelijk heb je zo veel meer stress dat die 30 minuten extra niet waard zijn.

Wil jij meer tips horen? Bekijk dan hier de hele video.

Wil je meer leren over het maken van fantastische foto's? Download het GRATIS e-book ‘Photography Basics’ met tips om meteen geweldige foto's te maken. En volg me op Instagram.

Much love,

Ibtissam


2019 miss smile photography | intimate weddings | destinations weddings | shoots | den haag| netherlands|

contact | kvk 64039706 | privacy policy