Dé lens voor beginnende fotografie en welke niet

Als je een gaat Googelen op lenzen word je overspoeld met heel veel keus. Wil je een zoomlens, een primelens, een macrolens? Hou je van een wazige achtergrond of niet? Wil je mensen vastleggen of dieren? Zo veel vragen en zo veel keus. Wat enorm verwarrend kan zijn. Zeker als je net begint met fotografie. Vaak weet je helemaal niet wat je wilt fotograferen. Je wilt alles vastleggen toch?

Toen ik begon met fotograferen raakte ik enorm in de war van alle vragen en keuzes die je moest maken. Hierdoor heb ik veel lenzen gekocht die totaal niet bij mij pasten. Ik werd er ook onzeker van en ging maar alles fotograferen. Hoewel het goed is om heel veel foto's te maken, is het toch vervelend als je het gevoel hebt dat je niet weet wat je aan het doen bent.

En daarom raad ik je aan om te beginnen met een allround lens en ook een betaalbare lens. Een allround lens geeft je de kans om verschillende dingen vast te leggen, zonder dat je al een keus moet maken. Je kan deze gebruiken voor portretten, lifestyle, producten, street fotografie en nog veel meer.

Deze 50mm 1.8 is een primelens. Hiermee bedoel ik dat je er niet mee kan zoomen. Het heeft een vaste afstand en dat zorgt ervoor dat jij veel moet lopen en zelf je compositie moet creëren voor een goede foto. Hier ben ik persoonlijk een fan van, hoewel ik in het begin er echt even aan moest wennen.

De 50mm 1.8. is daarnaast een hele betaalbare lens. Je investering zit ongeveer rond de 100 euro en dat is heel betaalbaar voor een lens. Wil je meer weten over de lens en weten welke lens je echt niet moet gebruiken? Bekijk dan de hele video hieronder.

P.S. wil jij meer leren over fotografie? Ik heb een GRATIS e-book gemaakt die jij kan downloaden. Zo kan je zelf snel aan de slag. Want fotograferen is uiteindelijk heel veel doen.

Volg je me al op Instagram?

Much love,

Ibtissam

#fotografietips #50mmlens #primelens #lensvoorbeginners #betaalbarelens

2019 miss smile photography | intimate weddings | destinations weddings | shoots | den haag| netherlands|

contact | kvk 64039706 | privacy policy